Notjustme

Livet som student

Allmänt Permalink0
Nu efter 3 1/2 år som student är det över. Livet som student. Det är med blandade känslor jag väntar på mitt betyg på uppsatsen. Det sista jag gjort i skolan. Det som är lite typiskt är att mina kompisar som under hela min studenttid inte pluggat utan kunnat och velat göra lite dyrare saker nu har börjat plugga haha det är jättekul för deras skull men nu när jag kommer vilja gå ut och äta middagar och sånt man kan göra när man jobbar kommer inte dom kunna...Frida tycker det är lite jobbigt att jag numera inte kommer tänka som en student. För det är verkligen så att man anpassar sig till ett liv med begränsat med pengar, extrajobb och plugg på helger...Jag ska försöka fortsätta tänka som en student de första månaderna för att få ihop rejält med sparpengar :)

Tänkte köra en liten för och nackdelar lista med livet som student

Nackdelar:
- Man har begränsat med pengar
- Man är (nästan) aldrig ledig. På helger och lov jobbar man för att kunna leva ett någolunda vanligt liv och på veckorna pluggar du
- Man blir osocial mot sina kompisar, pojkvän och familj i brist av tid
- Man blir trött och stressad över att det alltid finns något att plugga
- Man går i mjukiskläder, osminkad och håret i en knut hela dagarna när man pluggar hemma
- Man kan inte köpa det man vill när man vill


Fördelar:
- Man får många fina klasskompisar :)
- Man kan planera sin pluggtid..om man vill ta en weekend någonstans eller ta en sovmorgon, fika på stan med en kompis mitt på dagen eller ta en ledig fredag kan man det!
- Man kan träna i lugn och ro när alla andra är på jobbet
- Man kan gå i mjukiskläder, osminkad och håret i en knut hela dagarna
- Man får resor, busskort osv. billigare :)
- Man kan alltid skylla på att man är student i alla lägen :P
- Man får sova :) läänge
- Man har korta dagar i skolan och alltså mycket "fri tid" 
- Eftersom man alltid jobbar eller är i skolan eller pluggar så sparar man på så vis pengar eftersom man inte får någon tid för shopping och sånt 
- Man lär sig att diciplinera sig själv, fokusera och kämpa sig igenom jobbiga stunder och motgångar
- Man känner sig stundvis ganska smart och stolt över det man åstakommer :)
- Man får använda huvudet och hjärnan igen på ett sätt man inte gör annars vilket är skönt

Så sammanfattningsvis kan vi säga att plugga är jobbigt, man kommer stöta på motgångar men när man tagit sig igenom dom åker man till toppen från att ha varit på botten och då känns det såååå skönt!...man har även väldigt kul i skolan och jag har måånga minnen när vi sitter och får skrattatacker på seminarier och föreläsningar, äter glass och dricker kaffe i vårsolen, roliga grupparbeten och lyckade redovisningar. och måånga fina vänner som sagt!

Puss / J

Bra dag!

Allmänt Permalink0
Åh va skönt att gå från jobbet med en bra känsla i magen!!

I natt kom min älskling hem från sälen..såå mysigt att få krama och pussa på honom igen (ja han har bara varit borta sen i torsdags men har längtat ihjäl mig endå) är nog som hundar på det viset..det spelar ingen roll om vi inte träffats på två dagar, fem dagar eller två veckor..jag längtar lika mycket endå :) <3 jag är fortfarande töntigt/härligt kär! :)

Idag på jobbet var all personal på avdelningen laddade med ny energi, utvilade och lugna..detta smittade av sig på barnen som även dom var lugna idag. Även fast det var lämningar av mammor och pappor...matsituationerna och vilan gick super och barnen har börjat leka med varandra - underbart! vi har även en liten tjej som är inskolad och klar som hjälper oss med de nya inskolningarna haha :) visar vad som är roligt att leka med, sprider glad energi osv...perfa! tom. föräldrarna kommenterade och la märke till den lugna och sköna stämningen idag!

Yeey :)

Angående mitt betyg på uppsatsen så mailade jag min examinator i fredags och frågade om hon glömt mig..till svar fick jag: det kommer....haha jag håller er uppdaterade om det.

När jag kom hem åt jag en halv grillad kyckling, lite fetaost och grönsaker. Just nu sitter jag framför tvn som av någon märklig anledning inte har något ljud!!(sitter och kollar topmodel utan ljud) och Gustav som alltid har lösningarna till sådana problem är och flyttar piano..Gustav, hans lillebror och pappa har nämligen en pianoflytt haha you heard me! dom kan ju aldrig bara sitta stilla så mitt emellan jobb/skola/träningar så gör dom det. Så om ni känner någon som behöver pianoflytt så vet du vart du ska höra av dig ;)

Haha förklarade på sms nu vad som hänt med ljudet och jag fick till svar: Höj på kontrollen...kuul att han har så höga tankar om mina tekniska förmågor haha det var inte det, det var en sladd som åkt ut lite...som sagt han löser allt, tom. på telefon.

Snart är det halv åtta hos mig, tittar du oxå på det??
Puss / J

Snart ny vecka!

Allmänt Permalink0
Tänkte börja att meddela er om att schampoot och balsamet i förra inlägget var bra :) luktar supergott, luddrar bra och håret blev jättemjukt efter :) så passa på nu när det kostar 35 kr styck på konsum!!!

Imorron är det måndag, nya möjligheter och utmaningar!
saknar barnen :) denna vecka har vi planerat att vara tre i personalen hela veckan oxå, kommer bli toppen :) haha

Klockan är efter 22 och det är dags för mig att hoppa i säng, börjar kl 8 imorron med lite planering över veckan med Lotta och barnskötaren!

Puss / J
Till top