Notjustme

Livet som student

Allmänt Permalink0
Nu efter 3 1/2 år som student är det över. Livet som student. Det är med blandade känslor jag väntar på mitt betyg på uppsatsen. Det sista jag gjort i skolan. Det som är lite typiskt är att mina kompisar som under hela min studenttid inte pluggat utan kunnat och velat göra lite dyrare saker nu har börjat plugga haha det är jättekul för deras skull men nu när jag kommer vilja gå ut och äta middagar och sånt man kan göra när man jobbar kommer inte dom kunna...Frida tycker det är lite jobbigt att jag numera inte kommer tänka som en student. För det är verkligen så att man anpassar sig till ett liv med begränsat med pengar, extrajobb och plugg på helger...Jag ska försöka fortsätta tänka som en student de första månaderna för att få ihop rejält med sparpengar :)

Tänkte köra en liten för och nackdelar lista med livet som student

Nackdelar:
- Man har begränsat med pengar
- Man är (nästan) aldrig ledig. På helger och lov jobbar man för att kunna leva ett någolunda vanligt liv och på veckorna pluggar du
- Man blir osocial mot sina kompisar, pojkvän och familj i brist av tid
- Man blir trött och stressad över att det alltid finns något att plugga
- Man går i mjukiskläder, osminkad och håret i en knut hela dagarna när man pluggar hemma
- Man kan inte köpa det man vill när man vill


Fördelar:
- Man får många fina klasskompisar :)
- Man kan planera sin pluggtid..om man vill ta en weekend någonstans eller ta en sovmorgon, fika på stan med en kompis mitt på dagen eller ta en ledig fredag kan man det!
- Man kan träna i lugn och ro när alla andra är på jobbet
- Man kan gå i mjukiskläder, osminkad och håret i en knut hela dagarna
- Man får resor, busskort osv. billigare :)
- Man kan alltid skylla på att man är student i alla lägen :P
- Man får sova :) läänge
- Man har korta dagar i skolan och alltså mycket "fri tid" 
- Eftersom man alltid jobbar eller är i skolan eller pluggar så sparar man på så vis pengar eftersom man inte får någon tid för shopping och sånt 
- Man lär sig att diciplinera sig själv, fokusera och kämpa sig igenom jobbiga stunder och motgångar
- Man känner sig stundvis ganska smart och stolt över det man åstakommer :)
- Man får använda huvudet och hjärnan igen på ett sätt man inte gör annars vilket är skönt

Så sammanfattningsvis kan vi säga att plugga är jobbigt, man kommer stöta på motgångar men när man tagit sig igenom dom åker man till toppen från att ha varit på botten och då känns det såååå skönt!...man har även väldigt kul i skolan och jag har måånga minnen när vi sitter och får skrattatacker på seminarier och föreläsningar, äter glass och dricker kaffe i vårsolen, roliga grupparbeten och lyckade redovisningar. och måånga fina vänner som sagt!

Puss / J
Till top